Monday, 9 January 2017

DROPSHIP DIPERLUKAN 2017 : Contact Lens

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua,




Dropship?

Pernah dengar tak perkataan dropship? Saya taklah pandai sangat bab bisnes ni, tetapi berdasarkan pengalaman saya dropship kita faham cuma, ambil order dan buat pesanan kepada peniaga. Kita akan dapat keuntungan daripada order yang kita dapat. 

Katalah, seorang peniaga terima awak sebagai dropship, Tugas awak cuma promote barang melalui medium sosial seperti Facebook, Instagram, Tweeter, blog dan sebagainya dengan meletakkan harga mengikut keuntungan yang ingin awak perolehi. So, awak hanya akan bayar harga modal yang tetap kepada peniaga. Kadang-kadang sesetengah peniaga akan menetapkan harga jualan ke atas produk mereka dan dropship juga akan ditentukan keuntungannya. Biasanya margin keuntungan RM10-15 untuk 1 produk. Kadangkala, ada peniaga yang beri komisen terhadap jualan kita, 5%, 10%, dan paling tinggi 20% sekiranya sales kita meningkat. Ada banyak syarat dan cara mengira keuntungan.

Dropship Contact Lens?

Yes, awaklah. hehe. Pelbagai lens di pasaran pada masa kini, tetapi kita kena pilih peniaga yang beli produk daripada supplier yang betul-betul komitmen tinggi dalam menjual produknya yang selamat dan original (bukan fake). 

Contact lens salah satu produk yang paling saya suka. So, saya ingin kembangkan bisnes saya dan jom sama-sama jana pendapatan dengan saya melalui penjualan lens. (Shaklee pun best, sesiapa berminat untuk jadi Shaklee Independent Distrubutor pun boleh. Come, and join my team)

Suri rumah sepenuh masa macam saya tak boleh duduk diam sahaja pada masa kini. Kos hidup semakin tinggi dan memerlukan kita untuk sama-sama meringankan beban suami. Student pula boleh dapat duit sampingan untuk menyara kos perbelanjaan masa study.

Bagaimana Mendapatkan Keuntungan Melalui dropship?

Saya buat andaian kepada anda ye supaya anda semua mudah nak faham.

Bisnes kita kena perlu tetapkan matlamat ye.

Contoh/Andaian:

Harga sepasang lens adalah RM15+8 (postage)
Maka harga sepasang lens termasuk pos adalah RM23

Awak sebagai dropship pula meletakkan harga sebanyak RM35 kepada pelanggan termasuk pos
Maka awak kena bank in kepada peniaga sebanyak RM23, dan selebihnya adalah keuntungan awak sebanyak RM12

Dalam sehari awak dapat jual sekurang-kurangnya 3 pasang lens (purata)
Maka, untung awak RM12 X 3 = RM36

Dalam sebulan awak akan dapat keuntungan sebanyan RM36 X 30 hari = RM1080

Wah...siapa nak bagi RM1080 free-free. Daripada asyik scroll IG/FB baik kita meniaga. hehehe.

Bayangkan ye kalau awak dapat jual lebih 10 pasang lens dalam sehari. So, itulah pentingnya matlamat. Buat-buat sampai jadi. Jangan mudah putus asa.

Terdapat lebih daripada 100 jenis lens yang menarik untuk dijual. 
 Antaranya termasuklah Nobluk yang paling digemari ramai dan banyak lagi jenis lens yang cantik2. Sedikit gambar untuk makluman. Nak upload semua, mak aihh. hehe. 


Hydro Nobluk

Twinzy


N3t

Hydro Sonic





So, jom.

Whatsapp sis, habaq nak jadi dropship na.
019 4101586





No comments: